Preloader

Обавијест о колачићима

Почетна|Обавијест о колачићима

Сазнајте како користимо колачиће (мале текстуалне датотеке које се шаљу на ваш прегледник и похрањују на вашем компјутеру) на овој интернет страници.

Коришћење колачића

Генерално, колачићи су мале текстуалне датотеке које се шаљу на ваш прегледник и похрањују на хард диску вашег компјутера. Колачићи су у функцији меморије интернет странице која омогућава препознавање вашег компјутера приликом поновне посјете истој. Ово је нарочито важно за интернет странице на којима је потребно пријављивање будући да убрзава приступ.

Ми користимо сесијске колачиће (који се задржавају само док затворите ваш интернет прегледник) као и трајне колачиће (који се задржавају дуже, у одређеном временском периоду).

Неки од наших рекламних натписа могу послати колачић на ваш хард диск (без обзира на то да ли сте кликнули на натпис). Уколико након тога посјетите интернет страницу коју смо рекламирали знаћемо да сте видjели наш натпис. На овај начин можемо пратити успјешност ових натписа.

Већина интернет прегледника прихвата колачиће, али обично је могуће промијенити поставке прегледника тако да одбија нове колачиће, онемогућава постојоће или вас једноставно упозорава кад се на ваш хард диск пошаљу нови колачићи. Уколико одбијете или онеспособите колачиће могу се изгубити неке од функционалности интернет странице.

Колачићи трећих страна

Колачиће трећих страна користимо са циљем прикупљања статистичких података у збирном облику у инструментима за анализу као што су Гугл Аналитика (Google Analytics) и Хотјар (Hotjar). Такође користимо могућности оглашавања које нуди Гугл Аналитика. Прочитајте више о томе и о начину на који можете одбити прихватање користећи Гугл Аналитика опцију Analytics Opt-out Browser Add-on. Колачићи који се користе обухватају сталне и привремене колачиће (сесијске). Стални колачићи се похрањују на вашем компјутеру или мобилном уређају највише 24 мјесеца.

Newsletter

Пријавите се својом е-маил адресом

Подршка Босни и Херцеговини у припреми Стратегије заштите околиша/животне средине.

За више информација о пројекту пишите на:

Copyright BiH ESAP 2030+ – 2020