Preloader

Obavijest o kolačićima

Početna|Obavijest o kolačićima

Saznajte kako koristimo kolačiće (male tekstualne datoteke koje se šalju na vaš preglednik i pohranjuju na vašem kompjuteru) na ovoj internet stranici.

Korištenje kolačića

Generalno, kolačići su male tekstualne datoteke koje se šalju na vaš preglednik i pohranjuju na hard disku vašeg kompjutera. Kolačići su u funkciji memorije internet stranice koja omogućava prepoznavanje vašeg kompjutera prilikom ponovne posjete istoj. Ovo je naročito važno za internet stranice na kojima je potrebno prijavljivanje budući da ubrzava pristup.

Mi koristimo sesijske kolačiće (koji se zadržavaju samo dok zatvorite vaš internet preglednik) kao i trajne kolačiće (koji se zadržavaju duže, u određenom vremenskom periodu).

Neki od naših reklamnih natpisa mogu poslati kolačić na vaš hard disk (bez obzira na to da li ste kliknuli na natpis). Ukoliko nakon toga posjetite internet stranicu koju smo reklamirali znaćemo da ste vidjeli naš natpis. Na ovaj način možemo pratiti uspješnost ovih natpisa.

Većina internet preglednika prihvata kolačiće, ali obično je moguće promijeniti postavke preglednika tako da odbija nove kolačiće, onemogućava postojoće ili vas jednostavno upozorava kad se na vaš hard disk pošalju novi kolačići. Ukoliko odbijete ili onesposobite kolačiće mogu se izgubiti neke od funkcionalnosti internet stranice.

Kolačići trećih strana

Kolačiće trećih strana koristimo s ciljem prikupljanja statističkih podataka u zbirnom obliku u instrumentima za analizu kao što su Google Analytics i Hotjar. Također koristimo mogućnosti oglašavanja koje nudi Google Analytics. Pročitajte više o tome i o načinu na koji možete odbiti prihvatanje koristeći Google Analytics Opt-out Browser Add-on. Kolačići koji se koriste obuhvataju stalne i privremene kolačiće (sesijske). Stalni kolačići se pohranjuju na vašem kompjuteru ili mobilnom uređaju najviše 24 mjeseca.

Newsletter

Prijavite se svojom e-mail adresom

Podrška Bosni i Hercegovini u pripremi Strategije zaštite okoliša/životne sredine.

Za više informacija o projektu pišite na:

Copyright BiH ESAP 2030+ – 2020