Preloader

Politika o zaštiti privatnosti

Početna|Politika o zaštiti privatnosti

Politika o zaštiti privatnosti  

Zaštita vaše privatnosti je važna. Mi, učesnici projekta za izradu ESAP-a BiH, smatramo da smo u obavezi da vas obavijestimo kako koristimo vaše lične podatke. Ukoliko imate pitanja o načinu na koji koristimo vaše lične podatke i kako poštujemo propise o zaštiti ličnih podataka, pošaljite poruku na e-mail adresu anneli.sundin@sei.org. Razlog za donošenje ove politike o zaštiti privatnosti je utvrđivanje načela kojim će biti uređen način na koji koristimo lične podatke koje nam dostavite ili koje pribavimo putem interneta. Ova politika je zasnovana na Politici zaštite privatnosti Štokholmskog instituta za okoliš/životnu sredinu (SEI).

Moguće je da ćemo povremeno mijenjati našu Politiku o zaštiti privatnosti. Zato vas molimo da povremeno provjerite našu Politiku o zaštiti privatnosti uvidom u ovu stranicu da biste se uvjerili da ste upoznati sa najnovijom verzijom koju provodimo. Mi ćemo vas, naravno, obavještavati o svim promjenama koje napravimo po potrebi.

Štokholmski institut za okoliš/životnu sredinu, nosilac projekta za izradu ESAP-a BiH, ID br. 802014-0763, je kao nosilac podataka nadležan za obradu vaših ličnih podataka.

Opis informacija koje prikupljamo i načina korištenja istih

Od vas preuzimamo lične podatke kad se prijavite za e-konsultacije i koristite internet stranicu. Vidi obavijest o kolačićima koji se mogu prikupljati.

1. Zbirne informacije

Kao i mnoge komercijalne organizacije pratimo korištenje ove internet stranice prikupljanjem zbirnih informacija korištenjem kolačića (vidi obavijest o kolačićima). Obično prikupljamo informacije o broju posjetilaca stranice za svaku internet stranicu i naziv domene porijekla pružalaca internet usluga naših posjetilaca. Ove informacije se koriste za bolje razumijevanje načina na koji posjetioci koriste internet stranicu i mogu biti proslijeđene drugim društvima unutar grupacije i ostalim trećim stranama.

2. Lične informacije

Ukoliko se prijavite za neki događaj na internet stranici (npr. da dobijete ažurirane podatke putem e-poruke) preuzimamo vaše identifikacione podatke kao što su vaše ime, organizacija, e-mail adresa, zemlja stanovanja i druge informacije koje dobrovoljno dostavite.

Ove informacije se koriste za bolje razumijevanje vašeg korištenja stranice. Podaci mogu biti dostavljeni drugim društvima unutar grupacije i ostalim trećim stranama (tj. Eventbrite za pozive ili prisustvo događajima i ostale usluge komunikacije).

Kontinuirano radimo na unapređenju sadržaja i funkcionalnosti naše internet stranice. Iz tog razloga se može desiti i da preuzmemo informacije o načinu na koji koristite ovu internet stranicu korištenjem kolačića i drugih sličnih tehnologija. U nekim situacijama ćemo pratiti obrasce prometa korisnika i statističke podatke o korištenju stranice, što će nam pomoći da unaprijedimo dizajn i izgled naše stranice ili personalizujemo vaše iskustvo.

Također je moguće da ćemo pribaviti informacije o vašim mišljenjima ukoliko, na primjer, pošaljete komentar ili postavite pitanja.

Moguće je da ćemo primiti informacije o vama iz drugih izvora (kao što su treće strane ili druga društva) što ćemo dodati informacijama koje već imamo o vama. Ovo nam pomaže u unapređenju i personalizaciji usluge za vas.

Može se desiti da vaše lične podatke koristimo u odgovoru na vaše upite, dostavljanju relevantnih informacije ili slanju anketa namijenjenih vama.

Vi dajete saglasnost da vaše podatke možemo slati u države ili nadležnosti koje ne pružaju isti nivo zakonske zaštite podataka kao vaša zemlja. Ukoliko dođe do takvog prosljeđivanja podataka, osiguraćemo odgovarajuću zaštitu za vaše podatke dok su u tranzitu i u državi u koju se šalju.

Vaše podatke ćemo čuvati sve dok je to neophodno za gore navedene svrhe ili sve dok smo zakonski obavezni čuvati ove podatke. Nakon toga će vaši lični podaci biti izbrisani. 

Linkovi

Moguće je da ova internet stranica ima poveznice sa drugim internet stranicama. Ova politika o zaštiti privatnosti važi samo za ovu internet stranicu. Kada se povezujete sa drugom internet stranicom trebate pročitati politiku o zaštiti privatnosti koja važi za dotičnu stranicu.

Projekat za izradu ESAP-a BiH nije odgovoran za obradu vaših ličnih podataka od drugih ili na drugim internet stranicama.

Pristup i ispravke

Ukoliko obrađujemo lične informacije o vama, prema zakonu o zaštiti ličnih podataka imate pravo dostaviti zahtjev za pristup tim ličnim podacima. Također imate pravo zatražiti besplatno ispravljanje netačnih podataka u vašim informacijama. Možete zatražiti promjenu svakog podatka koji je netačan slanjem poruke na e-mail adresu anneli.sundin@sei.org. Molim vas da tom prilikom navedete svoje ime.

Sigurnosne mjere koje su donesene za zaštitu vaših ličnih podataka

Preduzećemo razumne mjere predostrožnosti radi sprečavanja gubitka, zloupotrebe ili neovlaštene promjene informacija koje nam dostavite putem internet stranice.

Sva komunikacija sa naše strane u vezi sa internet stranicom može vam biti poslana e-porukom. Elektronska pošta nije u potpunosti sigurno sredstvo za komunikaciju i ne možemo garantovati da naše poruke nemaju viruse ili druge vrste štetnog djelovanja. 

Posrednici i usluge

Ponekad angažujemo druga društva i pojedince za obavljanje poslova u naše ime. Može se desiti da će im zatrebati pristup vašim ličnim podacima kako bi obavili ove poslove. 

Izmjene i dopune Politike o zaštiti privatnosti

Projekat za izradu ESAP-a BiH zadržava pravo da u svakom trenutku izmijeni i dopuni ovu Politiku o zaštiti privatnosti u mjeri u kojoj je to neophodno da ukloni smetnje ili ispoštuje novi zakon ili zahtjev struke. 

Organizacija

Svako spominjanje naziva “Projekat za izradu ESAP-a BiH”, “SEI”, “grupacija”, “mi”, “nas” i “naš” odnosi se na „Štokholmski institut za okoliš/životnu sredinu” ili projekte koje realizuje SEI, što obuhvata sljedeće pravne subjekte u sljedećim zemljama: Fondacija SEI u Švedskoj (Stiftelsen The Stockholm Environment Institute), koja se sastoji od Sjedišta SEI-a, SEI Azija, SEI Afrika, SEI Južna Amerika i SEI Oksford.

SEI Talin, SEI SAD i SEI York su zasebni subjekti i udruženja u okviru SEI-a.

Newsletter

Prijavite se svojom e-mail adresom

Podrška Bosni i Hercegovini u pripremi Strategije zaštite okoliša/životne sredine.

Za više informacija o projektu pišite na:

Copyright BiH ESAP 2030+ – 2020