Preloader

Политика о заштити приватности

Почетна|Политика о заштити приватности

Политика о заштити приватности  

Заштита ваше приватности је важна. Ми, учесници пројекта за израду ЕСАП-а БиХ, сматрамо да смо у обавези да вас обавијестимо како користимо ваше личне податке. Уколико имате питања о начину на који користимо ваше личне податке и како поштујемо прописе о заштити личних података, пошаљите поруку на i-мejл адресу anneli.sundin@sei.org. Разлог за доношење ове политике о заштити приватности је утврђивање начела којим ће бити уређен начин на који користимо личне податке које нам доставите или које прибавимо путем интернета. Ова политика је заснована на Политици заштите приватности Штокхолмског института за околиш/животну средину (СЕИ).

Могуће је да ћемо повремено мијењати нашу Политику о заштити приватности. Зато вас молимо да повремено провјерите нашу Политику о заштити приватности увидом у ову страницу да бисте се увјерили да сте упознати са најновијом верзијом коју проводимо. Ми ћемо вас, наравно, обавјештавати о свим промјенама које направимо по потреби.

Штокхолмски институт за околиш/животну средину, носилац пројекта за израду ЕСАП-а БиХ, ИД бр. 802014-0763, је као носилац података надлежан за обраду ваших личних података.

Опис информација које прикупљамо и начина кориштења истих

Од вас преузимамо личне податке кад се пријавите за е-консултације и користите интернет страницу. Види обавијест о колачићима који се могу прикупљати.

1. Збирне информације

Као и многе комерцијалне организације пратимо кориштење ове интернет странице прикупљањем збирних информација кориштењем колачића (види обавијест о колачићима). Обично прикупљамо информације о броју посјетилаца странице за сваку интернет страницу и назив домене поријекла пружалаца интернет услуга наших посјетилаца. Ове информације се користе за боље разумијевање начина на који посјетиоци користе интернет страницу и могу бити прослијеђене другим друштвима унутар групације и осталим трећим странама.

2. Личне информације

Уколико се пријавите за неки догађај на интернет страници (нпр. да добијете ажуриране податке путем е-поруке) преузимамо ваше идентификационе податке као што су ваше име, организација, i-мejл адреса, земља становања и друге информације које добровољно доставите.

Ове информације се користе за боље разумијевање вашег кориштења странице. Подаци могу бити достављени другим друштвима унутар групације и осталим трећим странама (тј. Евентбрите за позиве или присуство догађајима и остале услуге комуникације).

Континуирано радимо на унапређењу садржаја и функционалности наше интернет странице. Из тог разлога се може десити и да преузмемо информације о начину на који користите ову интернет страницу кориштењем колачића и других сличних технологија. У неким ситуацијама ћемо пратити обрасце промета корисника и статистичке податке о кориштењу странице што ће нам помоћи да унаприједимо дизајн и изглед наше странице или персонализујемо ваше искуство.

Такође је могуће да ћемо прибавити информације о вашим мишљењима уколико, на примјер, пошаљете коментар или постављате питања.

Могуће је да ћемо примити информације о вама из других извора (као што су треће стране или друга друштва) што ћемо додати информацијама које већ имамо о вама. Ово нам помаже у унапређењу и пeрсонализацији услуге за вас.

Може се десити да ваше личне податке користимо у одговору на ваше упите, достављању релевантних информације или слању анкета намијењених вама.

Ви дајете сагласност да ваше податке можемо слати у државе или надлежности које не пружају исти ниво законске заштите података као ваша земља. Уколико дође до таквог просљеђивања података, осигураћемо одговарајућу заштиту за ваше податке док су у транзиту и у држави у коју се шаљу.

Ваше податке ћемо чувати све док је то неопходно за горе наведене сврхе или све док смо законски обавезни чувати ове податке. Након тога ће ваши лични подаци бити избрисани. 

Линкови

Могуће је да ова интернет страница има повезнице са другим интернет страницама. Ова политика о заштити приватности важи само за ову интернет страницу. Када се повезујете са другом интернет страницом требате прочитати политику о заштити приватности која важи за дотичну страницу.

Пројекат за израду ЕСАП-а БиХ није одговоран за обраду ваших личних података од других или на другим интернет страницама. 

Приступ и исправке

Уколико обрађујемо личне информације о вама, према закону о заштити личних података имате право доставити захтјев за приступ тим личним подацима. Такође имате право затражити бесплатно исправљање нетачних података у вашим информацијама. Можете затражити промјену сваког податка који је нетачан слањем поруке на i-мejл адресу anneli.sundin@sei.org. Молим вас да том приликом наведете своје име.

Сигурносне мјере које су донесене за заштиту ваших личних података

Предузећемо разумне мјере предострожности ради спречавања губитка, злоупотребе или неовлаштене промјене информација које нам доставите путем интернет странице.

Свa комуникацијa сa наше стране у вези са интернет страницом може вам бити посланa е-поруком. Електронска пошта није у потпуности сигурно средство за комуникацију и не можемо гарантовати да наше поруке немају вирусе или друге врсте штетног дјеловања. 

Посредници и услуге

Понекад ангажујемо друга друштва и појединце за обављање послова у наше име. Може се десити да ће им затребати приступ вашим личним подацима како би обавили ове послове. 

Измјене и допуне Политике о заштити приватности

Пројекат за израду ЕСАП-а БиХ задржава право да у сваком тренутку измијени и допуни ову Политику о заштити приватности у мјери у којој је то неопходно да уклони сметње или испоштује нови закон или захтјев струке. 

Организација

Свако спомињање назива “Пројекат за израду ЕСАП-а БиХ, “СЕИ”, “групација”, “ми”, “нас” и “наш” односи се на „Штокхолмски институт за околиш/животну средину” или пројекте које реализује СЕИ, што обухвата сљедеће правне субјекте у сљедећим земљама: Фондација СЕИ у Шведској, која се састоји од Сједишта СЕИ-а, СЕИ Азија, СЕИ Африка, СЕИ Јужна Америка и СЕИ Оксфорд.

СЕИ Талин, СЕИ САД и СЕИ Yорк су засебни субјекти и удружења у оквиру СЕИ-а.

Newsletter

Пријавите се својом е-маил адресом

Подршка Босни и Херцеговини у припреми Стратегије заштите околиша/животне средине.

За више информација о пројекту пишите на:

Copyright BiH ESAP 2030+ – 2020