Након двије године рада на припреми, Босна и Херцеговина (БиХ) је на путу да добије своју прву Стратегију животне средине. У цијелом периоду припреме примјењиван је партиципативни приступ, чиме је процес израде нацрта Стратегије отворен за велики број заинтересованих страна. У сљедећој фази ће документ бити стављен на увид свим грађанима БиХ који могу да дају примједбе и коментаре.

Додатне информације и упутства о модалитетима учешћа пронађите на интернет страници ЕСАП која се редовно ажурира релевантним подацима.

У Федерацији Босне и Херцеговине је процес консултација већ почео и трајаће до 30. јуна. Сви коментари, приједлози и сугестије у погледу садржаја докумената могу да се доставе на адресу Федералног министарства околиша и туризма: Хамдије Чемерлића 2, 71000 Сарајево.

Консултације су почеле и у Брчко дистрикту. Коментари и сугестије могу да се доставе најкасније до 16. јула на адресу Владе Брчко дистрикта БиХ, Одјељење за просторно планирање и имовинско правне послове: Булевар мира бр. 1, 76 100 Брчко или путем е-поште на адресу: нада.љубојевиц@бдцентрал.нет.

Такођер, процес јавних консултација је започео и у Републици Српској. Сви коментари и сугестије могу бити поднесени до 19. августа на адресу Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске: Трг Републике Српске 1, Бања Лука или путем е-маила на: lj.stanisljevic@mgr.vladars.net или D.Jelaca@mgr.vladars.net.

Учешћем у јавним консултацијама, свако може да допринсе бољој ефикасности Стратегије животне средине и бољем дефинисању потреба и рјешења на локалн